Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Рибний паштет
Рибний паштет

Рибний паштет

Історія паштету цікава і йде далеко в минуле. Цікаво, що в 18 столітті в Москві та Петербурзі стали з'являтися перші «паштетні», які спеціалізувалися виключно на виготовленні всіляких паштетів. Уявляєте, яку важливість тоді надавали паштету, що на честь нього відкривали спеціалізовані заклади. І дійсно тоді ця страва вважалася дуже вишуканою. Але з часом паштет чомусь втратив свою популярність. Переконатися в тому, яким може бути смачним і чудовим паштет дуже просто - приготуйте його своїми руками і ви відразу відчуєте різницю між купівельним паштетом і домашнім. А ми вам у цьому допоможемо і докладно розповімо, як приготувати рибний паштет.

Кількість порцій 12
Час приготування 45 хв

  1. 1. Філе форелі — 400 г.
  2. 2. Філе копченого лосося — 200 г.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Вершки — 1 ст. л.
  5. 5. Масло вершкове — 70 г.
  6. 6. Олія оливкова — 1 ст. л.
  7. 7. Оцет білий винний — 1 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити фольгою, змастити оливковою олією.

  2. Форель змастити оливковою олією, натерти сіллю і перцем. Запікати в духовці 10 хвилин. Остудити. Видалити кісточки і шкіру. Розім'яти виделкою в однорідну масу.

  3. Цибулю дрібно порізати, викласти в сито, обдати окропом, дати стекти. З'єднати 1 ст. л. оцту і 1 ст. л. вершків. Перемішати, залишити на 10 хвилин.

  4. Масло вершкове розм'якшити. Лосось збити блендером до однорідної маси. Змішати з цибулею, маслом і фореллю. Перемішати. Залишити в холодильнику на 4 години.