Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь риба весна › Риба, маринована в лимоні, запечена із зеленню і часником
Риба, маринована в лимоні, запечена із зеленню і часником

Риба, маринована в лимоні, запечена із зеленню і часником

Якщо Ви любите рибу і шукаєте різні рецепти її приготування, цей рецепт для Вас. Запечіть рибу в духовці з попереднім її маринуванням. Вдалий маринад за перевіреним рецептом - вже половина справи. Інгредієнти запропонованого в цьому рецепті маринаду - зелень, лимон (сік і цедра), рослинне масло і часник. Це класичні компоненти для маринаду, які добре поєднуються з ніжним смаком риби, не забиваючи його. При запіканні в духовці зберігаються всі цінні властивості риби. Вона менш калорійна і добре засвоюється. За цим рецептом риба виходить дуже ароматною, з трохи підсмаженою скоринкою.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Риба (дорада, сібас, судак і т.д.) — 700 г.
  2. 2. Невеликий лимон — 1 шт.
  3. 3. Соняшникова олія — 50 мл.
  4. 4. Зелень — за смаком
  5. 5. Часник — 3 зубчики
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зелень дрібно нарізати.

  2. Дрібно нарізати часник.

  3. З лимона зняти цедру. Видавити сік.

  4. Змішати олію і сік лимона.

  5. Додати зелень, часник, цедру. Посолити, поперчити.

  6. Рибу змастити маринадом і поставити в холодильник на 30 хвилин.

  7. Викласти рибу у форму для запікання. Запікати при температурі 180°С протягом 35-40 хвилин.