Ферганський плов
- 1. Рис — 1 кг.
- 2. Баранина на кістці — 1 кг.
- 3. Сало — 400 г.
- 4. Сіль велика — 2 ст. л.
- 5. Часник — 16 шт.
- 6. Морква — 1 кг.
- 7. Цибуля ріпчаста — 100 г.
- 8. Кумин мелений — 1 ч. л.
- 9. Перець чилі — 2 шт.
- 10. Сіль — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Висипати рис в миску, додати велику сіль, залити 2 л. води, рис повинен настоятися протягом 30 хвилин.
Баранину очистити від прожилок, плівок і жиру. Зняти м'ясо з кістки. Кістку нарубати середніми шматками, м'ясо нарізати кубиками розміром в 3 см.
Моркву нарізати товстою соломкою, у всю довжину, товщиною 3-4 мм. Цибулю нарізати середніми півкільцями.
Сало нарізати на кубики, розміром як м'ясо. Поставити казан на вогонь, розігріти, висипати сало в казан. Вогонь повинен бути середнім. Коли жир весь витопиться, витягнути шкварки.
Збільшити вогонь, висипати кістки, обсмажити до коричневої скоринки, потім додати цибулю, обсмажити до золотистого кольору. Додати м'ясо. Через 5 хвилин перемішати м'ясо з жиром і кістками з цибулею. Всипати кумин. Всипати моркву, смажити до м'якості.
Залити в казан воду так, щоб вона покрила всі інгредієнти. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь до середнього. Додати в отриманий зірвак часник цілими зубчиками. Тушкувати 30 хвилин.
Промити заздалегідь замочений у воді рис. Витягнути із казана кістки. Довести зірвак до сильного кипіння, викласти поверх м'яса рис. Долити окропу так, щоб вода покривала рис на 1 см вище. За кілька хвилин до кінця приготування, додати перець чилі.