Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь перші страви квасоля обід › Квасолевий суп із чилі
Квасолевий суп із чилі

Квасолевий суп із чилі

Легкий дієтичний супчик з перчиком чилі – те, що потрібно в виснажливу літню спеку. Чилі відомий своїм пекучим смаком, тому суп набуває приємні нотки гостроти. Така страва безсумнівно порадує гурманів своїм яскравим зовнішнім виглядом і дивовижним ароматом. Квасолю можете використовувати і консервовану, в цьому випадку всі інгредієнти варити в бульйоні. Овочевий бульйон можете приготувати з будь-яких овочів. Обов'язково додайте лавровий листок і запашний перець. У готовий суп киньте дрібно нарізну петрушку або коріандр. При подачі можна додати сухарики і густу сметану. Дуже смачно і колоритно, спробуйте.

Кількість порцій 2
Час приготування 50 хв

  1. 1. Квасоля червона — 175 г.
  2. 2. Вода — 1,25 л.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Морква — 175 г.
  5. 5. Часник — 2 шт.
  6. 6. Перець чилі червоний — 0,5 шт.
  7. 7. Бульйон овочевий — 1 л.
  8. 8. Помідори — 2 шт.
  9. 9. Стебло селери — 2 шт.
  10. 10. Петрушка — 1 ст. л.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Квасолю замочити в холодній воді на ніч. Злити воду, залити свіжу холодну воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин. Зменшити вогонь, накрити кришкою зверху, варити протягом 2 годин.

  2. Моркву і цибулю нарізати, часник подрібнити. Перець очистити від насіння, нарізати.

  3. Влити бульйон в каструлю з квасолею, висипати овочі, довести до кипіння, накрити кришкою, варити протягом 30 хвилин.

  4. Вийняти з каструлі половину овочів з бульйоном, перелити в чашу блендера, подрібнити до стану пюре. Повернути пюре в каструлю.

  5. Помідори очистити від шкірки, для цього зробити надріз хрестоподібний, покласти на 10 хвилин в миску з окропом, після зняти шкірку, нарізати. Селеру також нарізати.

  6. Додати в каструлю помідори і селеру. Тушкувати 10-15 хвилин, до м'якості селери, при необхідності додати воду або бульйон. Додати сіль і перець за смаком.