Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь російська овочі вечеря літо › Фаршировані перці
Фаршировані перці

Фаршировані перці

Фаршировані перці нагадують нам про домашній затишок і тепло, про заставлену прянощами кухню, на якій копошиться мама, про сімейну дружбу. Тому це блюдо, як ніщо інше, перенесе вас у те місце, по якому ви колись бігали маленькими. Приготувати фаршировані перці дуже просто, хоч так і не здається з першого погляду. Вони стануть відмінним обідом або вечерею для вас, замінивши і гарнір і м'ясо. А тушкований болгарський перець має такий смачний аромат, що дасть про себе знати навіть у сусідньому будинку. Особливо таке блюдо актуальне в холодні пори року. Так що наповніть ваш будинок теплом, а органызм ситними корисними речовинами.

Кількість порцій 5
Час приготування 60 хв

  1. 1. Фарш (свинина + яловичина) — 600 г.
  2. 2. Рис — 1 ст.
  3. 3. Помідори — 800 г.
  4. 4. Солодкий перець — 10 шт.
  5. 5. Цибуля — 2 шт.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Часник — 2 зубчика
  8. 8. Суміш сухих трав (орегано, базилік, чебрець) — 2 ч. л.
  9. 9. Лавровий листок — 2-3 шт.
  10. 10. Зелень петрушки — 20 г.
  11. 11. Перець чорний — щіпка
  12. 12. Рослинна олія — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис промити холодною водою, залити 1,5 склянками води і зварити до напівготовності. Охолодити.

  2. Змішати рис з м'ясним фаршем, посолити за смаком, поперчити, додати сухі трави за смаком.

  3. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити в 2 ст. л. рослинної олії. Морквину натерти на тертці, додати в цибулю і тушкувати до м'якості.

  4. Помідори ошпарити що б зняти шкірку, з м'якоті помідорів зробити пюре (натерти на тертці або подрібнити в блендері).

  5. Додати томатне пюре в цибулю з морквою і тушкувати ще 5 хвилин.

  6. 1/2 склянки томатної суміші додати в фарш.

  7. Покласти перець в каструлю, додати решту томатної сумішї.

  8. Залити перець 2-ма літрами кип'яченої недосоленої води і тушкувати до готовності (30 - 40 хвилин).

  9. За 20 хвилин до закінчення приготування додати лаврове листя і мелений перець. За 10 хвилин - подрібнений часник.

  10. Подавати фарширований перець зі сметаною або з підливкою, в якій він варився. Можна прикрасити страву петрушкою або кропом.