Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь близькосхідна сімейне свято м'ясо › Баклажани по-ліванськи в мультиварці
Баклажани по-ліванськи в мультиварці

Баклажани по-ліванськи в мультиварці

Про особливості готування страв у мультиварці сказано досить багато. Справа в тому, що такий спосіб приготування набагато корисніший ніж інші, адже в продуктах зберігаються всі корисні компоненти, і при цьому страва виходить досить соковитою і смачною. Щоб приготувати смачні фаршировані баклажани, вам не обов'язково чекати якогось приводу. Ця страва буде чудово виглядати і за сімейною скромною вечерею. Завдяки тому, що начинка складається з овочів і горіхів, ця страва загалом не така вже й калорійна. Тому легку і смачну, а головне - дуже ароматну вечерю вам буде забезпечено, якщо ви вирішите приготувати баклажани по-ліванськи. Запашний часник заповнить ароматом всю їдальню, цибуля додасть особливий смак страві, ну а рис зробить зі звичайної закуски повноцінну страву.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Баклажани — 6 шт.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Фарш з яловичини — 350 г.
  4. 4. Бульйон курячий — 500 мл.
  5. 5. Перець чорний — 1 ч. л.
  6. 6. Сік лимоний — 1 ч. л.
  7. 7. Рис — 350 г.
  8. 8. Помідори — 4 шт.
  9. 9. Часник — 2 зуб.
  10. 10. Горіхи кедрові — 3 ст. л.
  11. 11. Сіль — 1,75 ст. л.
  12. 12. Олія оливкова — 3 ст. л.
  13. 13. Петрушка — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Смажити кедрові горіхи на сковородці без олії до золотистого кольору. На оливковій олії підрум'янити цибулю та нарізаний часник.

  2. Половину цибулі і часнику перекласти до горіхів, а іншу залишити на сковороді. Додати до горішків та цибулі фарш та промитий рис, сіль і чорний перець. Все потрібно перемішати.

  3. На сковороду з цибулею покласти нарізані помідори та тушкувати до м'якості, потім ще додати томатну пасту, бульйон. Готувати на невеликому вогні. Можна також додати чайну ложку цукру.

  4. Баклажанам зрізати кінчик та видалити серцевину за допомогою чайної ложки. Наповнити баклажани сумішшю з фаршу.

  5. Покласти баклажани в мультиварку, залити підготовленим соусом та готувати протягом 1,5 години.

  6. Під час подачі полити лимонним соком та посипати петрушкою.