Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка весна › Баклажановий діп
Баклажановий діп

Баклажановий діп

Багатьом, напевно, дуже цікаво дізнатися, а що ж таке баклажанові дип. А баклажанові дип - це насправді соус. І його назва походить від англійського слова "дип", що у своєму буквальному російському перекладі означає занурювати. Тобто в даний соус, кажучи російською мовою, можна мокати (занурювати) різну закуску. Цей соус можна також використовувати до птиці і м'яса. Він виходить дуже ніжний і смачний. А аромат баклажанів так і підсилює апетит. Також баклажановий дип можна використовувати, як гарнір. Крім того страва баклажановий дип - це легка в приготуванні, дуже смачна, незвичайна і корисна страва, яку можна споживати навіть у піст. Бажаємо приємного апетиту!

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Баклажан — 1 шт.
  2. 2. Часник — 2 зубчики
  3. 3. Сік лимона — 2 ст. л.
  4. 4. Оливкова олія — 1 ст. л.
  5. 5. Зелена цибуля — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Викласти баклажан і часник на застелене пергаментом деко. Запікати 40 хвилин при температурі 200°C.

  2. Баклажан розрізати уздовж навпіл. Ложкою дістати м'якоть і дрібно її порізати.

  3. У баклажанову суміш додати роздавлений часник, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, дрібно нарізану цибулю. Все збити в блендері і поставити охолоджуватися в холодильник.