Джафрані Шорба (індійський суп з креветками і шафраном)
Популярне блюдо індійської кухні, чудовий бульйон з креветочно-вершковим смаком. Кулінарні традиції Індії передбачають використання різноманітних спецій і приправ, що додають стравам особливий смаковий колорит і апетитний насичений колір. Суп джафрані шорба має яскраво-жовтий відтінок, що радує око і збуджує апетит. Такий колір страві додає шафран. Креветки не потребують довгої кулінарної обробки: при довгому варінні вони стають більш жорсткими. Сірі, тобто сирі креветки, рекомендується варити не більше 10 хвилин. Якщо використовуються рожеві (попередньо відварені перед заморожуванням) креветки, час варіння - не більше 3-4 хвилин. Якщо креветки великі, потрібно нарізати їх невеликими шматочками.
- 1. креветки заморожені — 1 кг.
- 2. Бульйон — 1 л.
- 3. Вершкове масло — 2 ст. л.
- 4. Просіяне пшеничне борошно — 4 ст. л.
- 5. Сіль — за смаком
- 6. Перець мелений — за смаком
- 7. Цукор — 0.5 ч. л.
- 8. Куркума — 5 г.
- 9. Вершки — 200 г.
- 10. Шафран — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Морські креветки почистити від панцира.
Відварити креветочні голови, процідити бульйон.
Довести бульйон до кипіння, укласти морські креветки, варити 3-4 хвилини.
У сковороді розігріти вершкове масло. Перемішуючи, обсмажувати в ньому просіяне борошно, не допускати зміни кольору, розвести нежирним бульйоном. Для того, щоб потім в супі не утворилися грудочки, вилити в каструльку вміст сковороди і перемішати. Варити суп ще 4-5 хв.
За 1-2 хвилини до готовності суп посипати сіллю, посипати перцем за бажанням, додати шафран, цукор пісок, куркуму і молочні вершки, все перемішати, перелити в супницю і подавати на стіл гарячим.