Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній консервація зима › Заправка для борщу
Заправка для борщу

Заправка для борщу

Жоден українець не проживе і мысяця без улюбленого борщу або традиційної юшки з буряків. А що робить цю страву дійсно особливою, так це її заправка. Кожна хазяйка має свої секрети, а найголовніший – любов з якою готується справжній борщ. В заправку входить різноманітна палітра овочів, яка після закатки набуває ще більш насиченого, соковитого смаку. Найважливішим є те, що всі корисні властивості зберігаються. Такий варіант першого гарантовано забезпечить ситість, прилив сил, збагачення вітамінами організму і відновлення нормального травлення. Недарма в дитинстві нас так старанно намагались нагодувати борщем, корисність цієї страви традиційної української кухні безперечна.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Помідори — 1 кг.
  2. 2. Морква — 0,8 кг.
  3. 3. Червоний буряк — 1,2 кг.
  4. 4. Часник — 150 г.
  5. 5. Цибуля — 1 кг.
  6. 6. Перець болгарський — 0,5 кг.
  7. 7. Зелень — 300 г.
  8. 8. Сіль — 150 г.
  9. 9. Цукор — 300 г.
  10. 10. Олія рослинна — 400 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати помідори: помити та порізати на дрібні шматочки, подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Часник обібрати та пропустити через прес, цибулю нарізати так, як для супу.

  2. Зелень подрібнити, перець порізати на 4 частини та нашаткувати соломкою. Додати сіль, цукор, рослинну олію та оцет.

  3. Всі інгредієнти перемішати і залишити на 1-1,5 години, щоб отримати побільше соку. По закінченню овочі розкласти в півлітрові баночки, прикрити кришками і стерилізувати з моменту закипання протягом 20 хвилин. Після цього витягти та закатати.