Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній риба літо › Дорада у фользі
Дорада у фользі

Дорада у фользі

Назва риби "Дорада" походить від слова d'oro, що означає золото. Вона заслужила цю назву завдяки золотистій смужці, що проходить між очей. Існує декілька порад про те, як правильно вибрати і зберігати рибу дорадо. Поклавши рибину на долоню, дорада повинна лежати рівно, не звішуючи голову або хвіст. Тобто, головне правило визначення свіжості - дивитися на пружність. Після натискання на рибу, вона повинна швидко відновлювати свою форму, бути щільною та еластичною. Зябра свіжої дорадо повинні бути темно-червоного кольору, а м'якоть - світло-рожевою або білою і теж рівного кольору. У свіжої риби поверхня - чиста і блискуча. Маленьким дітям дорада навряд чи підійде, бо має дрібні кісточки.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Дорада — 2 шт.
  2. 2. Зелень петрушки — 1 пучок
  3. 3. Часник — 3 зубчики
  4. 4. Помідор — 2 шт.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Орегано сушений — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
  9. 9. Олія оливкова — 2 ст. л.
  10. 10. Лимон — за смаком
  11. 11. Фольга — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Свіжу рибу дорада очистити від луски і плавників, голову і хвіст залишити, випатрати і помити.

  2. Петрушку і часник дрібно порізати,  викласти в невелику миску, залити 2 ст. ложки оливкової олії і перемішати.

  3. Цибулю почистити і порізати великими шматочками. Помідори помити і порізати кільцями.

  4. Рибу посолити всередині і зовні. Всередину риби укласти часточки цибулі і суміші орегано з часником. На деко, змащене оливковою олією, викласти часточки помідора, зверху рибу.

  5. Змастити рибу зовні сумішшю, що залишилася, і укласти цибулю та помідори. Загорнути фольгою і поставити в духовку розігріту до 200 градусів.

  6. Готувати протягом 20 хвилин. Потім фольгу розкрити і готувати ще 10 хвилин для появи піджареної скоринки.

  7. Викласти на тарілку та прикрасити лимоном і зеленню.