Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь борошно літо › Домашній хліб з родзинками і корицею
Домашній хліб з родзинками і корицею

Домашній хліб з родзинками і корицею

Немає нічого смачнішого за домашній хліб, і як приємно власноруч приготувати тісто для хліба, а потім його спекти. Треба відзначити, що приготувати дріжджове тісто нескладно, необхідно лише знати деякі секрети і братися за справу із задоволенням. А секрети такі: молоко, в якому розводять дріжджі, потрібно підігріти до температури 25-30 градусів. Холодне або занадто гаряче молоко уповільнює підйом тіста або взагалі його припиняє. Всі інгредієнти нашого тіста бажано заздалегідь вийняти з холодильника: вони повинні бути кімнатної температури. Місити дріжджове тісто потрібно до тих пір, поки воно не почне відставати від рук.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Цукор — 3 ст. л.
  3. 3. Дріжджі сухі — 0,5 ст. л.
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 50 г.
  7. 7. Кориця — 1 ст. л.
  8. 8. Родзинки — 50 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко нагріти в каструлі, додати в нього 1 ст. л. цукру і дріжджі. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

  2. У миску просіяти борошно, додати сіль. Вершкове масло кімнатної температури нарізати шматочками, додати в борошно, вбити яйце, влити молочну суміш. Перемешать, додати родзинки. Замісити тісто.

  3. Корицю змішати з 2 ст. л. цукру. Розкачати тісто, змастити молоком. Посипати тісто сумішшю цукру і кориці, згорнути тісто, викласти у форму для випікання. Залишити на 1-1,5 години в теплому місці. Випікати 40-50 хвилин, у попередньо розігрітій духовці до температури 180ºС.