Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь китайська перші страви м'ясо › Домашня локшина по-китайськи
Домашня локшина по-китайськи

Домашня локшина по-китайськи

Хороші новини для любителів китайської кухні. Наш рецепт сьогодні саме для вас. Ні, ми не будемо пропонувати вам напівфабрикати з супермаркету або робити замовлення з сумнівних продуктів додому. Набагато краще приготувати щось новеньке самому. Під чимось надзвичайним ми маємо на увазі локшину по-китайськи. Не дивлячись на те, що спершу ця страва може здатися занадто простою і занадто домашньою, все ж переваги у неї є. Наприклад, навіть той факт, що сама локшина готується зовсім іншим способом, ніж та, до якої ми звикли. По-друге завдяки бульйону з курки і решті інгредієнтів ця страва стає схожою більше на суп, на першу гарячу страву. Але разом з цим вона досить ситна і дуже смачна, особливо вона сподобається тим, хто обожнює морепродукти.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Пшеничне борошно — 450 г
  3. 3. Куряче філе — 50 г
  4. 4. Рибне філе — 50 г
  5. 5. Креветки (очищені) — 50 г
  6. 6. Зелень (будь-яка за смаком) — 25 г
  7. 7. Курячий бульйон — 1,5 л
  8. 8. Рисове вино або херес — 2,5 г
  9. 9. Корінь імбиру — 0,5 г
  10. 10. Соєвий соус — 0,5 мл
  11. 11. Сіль — 2,5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просійте гіркою, трохи посоліть, зробіть у ній поглиблення і, по одному додаючи яйця, замісіть тісто. Воно повинне добре розкочуватися. При необхідності додайте ще борошна або трохи теплої води. Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і залиште приблизно на 15 хвилин.

  2. Зелень промийте, наріжте і ошпарте окропом. Імбир дрібно наріжте.

  3. Креветки, якщо вони великі, дрібно наріжте. Куряче та рибне філе наріжте дуже тонкими, прозорими маленькими пластиками. Рівним шаром розкладіть ці продукти на тарілці, посипте імбиром, збризніть соєвим соусом і вином і поставте в холодильник маринуватися.

  4. У каструлі доведіть до кипіння близько 3 літрів води.

  5. Тим часом на присипаної борошном поверхні розкачайте в тонкий пласт тісто, складіть його навпіл і наріжте досить тонку локшину.

  6. Протягом декількох хвилин відваріть отриману локшину, дістаньте шумівкою, викладіть в тарілку і посипте зеленню.

  7. Курячий бульйон доведіть до кипіння, посоліть і одразу ж влийте в супницю.

  8. Відразу подавайте суп на стіл, опустіть в нього замариновані курку, рибу і креветки - вони повинні відразу зваритися. Слідом за цим опустіть локшину із зеленню, розмішайте все паличками - можна приступати до їжі.