Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь овочі вечеря зима › Цвітна капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста, запечена з сиром

Цвітна капуста, запечена з сиром

Навряд чи ви ще знайдете в будь-якому іншому продукті таку різноманітну гаму корисних компонентів, як у кольоровій капусті. Не дивлячись на те, що в дитинстві мало хто любить її смак, все ж вона корисна як для дорослих, так і для дітей. Завдяки тонкій клітинній структурі капуста цвітна засвоюється організмом краще, ніж будь-яка інша капуста. Її рекомендують до вживання тим, у кого проблеми зі шлунком. Щоб смачно приготувати цю таку корисну страву, рекомендуємо вам запекти капусту із сиром. Адже він відмінно доповнить смакову гаму цієї страви. Цю страву можна навіть подавати як повноцінну до легкої вечері. Прикрасьте перед подачею її зеленню.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Капуста цвітна — 1 кг.
  2. 2. Молоко — 600 мл.
  3. 3. Сир плавлений — 50 г.
  4. 4. Сир пармезан тертий — 55 г.
  5. 5. Олія оливкова — 2 ст. л.
  6. 6. Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  7. 7. Кориця — за смаком
  8. 8. Коріандр — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розібрати капусту на шматочки, викласти в миску, заправити олією, сіллю і перцем, додати спеції, ретельно перемішати.

  2. Викласти капусту на деко. Розігріти духовку до 220°C, випікати 12-15 хвилин.

  3. Викласти в каструлю плавлений сир кімнатної температури, додати до сиру борошно, перемішати. Поставити каструлю на вогонь, готувати 1 хвилину. Влити молоко, готувати 8 хвилин, всипати тертий пармезан, сіль і перець.

  4. Капусту викласти в керамічний посуд, залити соусом із каструлі, поставити в духовку посудину, випікати 5 хвилин.