Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Соус карі
Соус карі

Соус карі

Індійська кухня дуже різноманітна і багата. Відмінною особливістю цієї кухні є те, що у страви додають багато спецій, прянощів, а також те, що вона є дуже гострою. Карі - це спеція, що прийшла до нас з Індії. Соус карі готується на її основі. Він додається в найрізноманітніші страви. Існує безліч рецептів цього соусу. Але потрібно пам'ятати, що він являє собою густу пасту. Соус карі - це дуже популярна суміш прянощів. Ми розповімо вам, як готувати соус з додаванням таких інгредієнтів, як яблука та родзинки. Тому що іноді цей соус готують з самих різноманітних інгредієнтів, наприклад, із апельсинового соку і томатної пасти.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 10 г.
  2. 2. Томатна паста — 5 г.
  3. 3. Часник — 0,25 зуб.
  4. 4. Порошок карі — 5 г.
  5. 5. Бульйон — 375 мл.
  6. 6. Цибуля — 50 г.
  7. 7. Родзинки — 10 г.
  8. 8. Петрушка — 25 г.
  9. 9. Яблука — 6 шт.
  10. 10. Масло вершкове — 10 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно дрібно нарізати цибулю і часник. Обсмажити їх на слабкому вогні в сотейнику.

  2. Перемішати з борошном і порошком карі. Прогрівати суміш на слабкому вогні, помішувати при цьому, до отримання розсипчастої консистенції.

  3. Потім додати томатну пасту і охолодити. Поступово влити гарячий бульйон і ретельно перемішати.

  4. Додати дрібно нарізані яблука, інші інгредієнти, посолити і варити на слабкому вогні 30 хвилин.