Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній цукор весна › Кекси "Метелики"
Кекси "Метелики"

Кекси "Метелики"

Кекс - солодкий кондитерський виріб з дріжджового або бісквітного тіста, в яке зазвичай додають родзинки, джем або горіхи. Смак і простота приготування кексів не може зрівнятися з жодною іншою випічкою. Традиційно кекси випікаються прямокутної або круглої форми. Але кондитери ніколи не переставали експериментувати над формами. Однією з нових форм для традиційних кексів була обрана форма метеликів. Метелики дуже подобаються і дорослим, і дітям. У холодні зимові вечори прекрасний кондитерський виріб у формі метелика кожному нагадає про відпочинок у літній сезон. Повітряні кекси-метелики - це просто казка, причому, що естетично, що за смаковими даними.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно — 150 г.
  2. 2. Цукор — 110 г.
  3. 3. Вершкове масло — 90 г.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Молоко — 2 ст. л.
  6. 6. Ванільний цукор — 1 ч. л.
  7. 7. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  8. 8. Цукрова пудра — за смаком
  9. 9. Полуничний джем — 150 г.
  10. 10. Збиті вершки — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Міксером збити масло з цукром, яйцями і молоком. Додати борошно, розпушувач, ваніль і замісити тісто.

  2. Тісто викласти у формочки, а форми поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати кекси близько 25-30 хвилин. Потім кекси вийняти з форм і остудити.

  3. Зрізати верхівки з кексів і розрізати верхівки навпіл.

  4. Кекси змастити джемом, а зверху полити збитими вершками. У вершки вставити по половинці зрізаних "кришечок" з кожного боку, щоб вийшли "крильця". Наприкінці трохи присипати цукровою пудрою.