Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська перші страви гриби › Вершковий крем-суп з шампіньйонів і картоплі
Вершковий крем-суп з шампіньйонів і картоплі

Вершковий крем-суп з шампіньйонів і картоплі

У своїй більшості ми звикли, що перші страви зазвичай рідкі. Сьогодні ми приготуємо вершковий крем-суп із шампіньйонів і картоплі. Його особливість полягає саме в тому, що подають суп, як першу гарячу страву, але консистенція у нього густа. Суп відмінно вас зігріє у холодну погоду і стане вашою радістю після морозної прогулянки. Продукти супу дуже класичні, а їх поєднання використовують давно. Але навіть таке класичне поєднання продуктів в супі, як картопля, шампіньйони, цибуля, вершки не залишать байдужим нікого. Суп може скласти чудову альтернативу другій страві, оскільки насичення приходить дуже швидко. Ви можете також додати зелень або ж сметану за смаком.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Печериці — 300 г.
  2. 2. Картопля — 600 г.
  3. 3. Цибуля — 200 г.
  4. 4. Вершки — 500 мл.
  5. 5. Олія рослинна — 10 мл.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити, нарізати кубиками. Залити водою картоплю, додати сіль, відварити до готовності.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Гриби помити і нарізати кубиками. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити на ній цибулю. Додати гриби, воду і тушкувати ще кілька хвилин.

  3. Картоплю додати в сковороду, а потім подрібнити блендером. Перелити суп в каструлю, додати вершки, сіль. Довести вміст до кипіння і вимкнути вогонь. Розкласти суп по порційних тарілках.