Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий молоко весна › Шоколадний крем
Шоколадний крем

Шоколадний крем

Представляємо вашій увазі відмінний рецепт приготування не менш приголомшливого шоколадного крему. Такий шоколадний крем можна також успішно використовувати для перемазки тортів, тістечок або, наприклад, для наповнення трубочок. Його також можна використовувати в якості самостійного десерту, додавши до нього горішки, як і написано в нашому рецепті. Цікаво знати деякі факти про шоколад. Адже, шоколад відомий дуже давно. Батьківщиною шоколаду є Центральна і Південна Америка. Індіанці майя наділяли шоколад цілющими властивостями. Вони змішували какао-боби з водою, а потім у цю суміш додавали гіркий перець і пили. А на початку XIX століття гарячий шоколад продавався в аптеках як засіб для сил і бадьорості.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Молоко — 600 мл.
  2. 2. Борошно — 30 г.
  3. 3. Цукор — 80 г.
  4. 4. Яєчні жовтки — 2 шт.
  5. 5. Ванільний цукор — 0,25 упаковки
  6. 6. Шоколад — 80 г.
  7. 7. Горіхи (будь-які) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У 100 мл. молока влити жовтки і засипати борошно, ретельно перемішати.

  2. Молоко, яке залишилось, закип'ятити з цукром і ванільним цукром, додавши в нього молоко з жовтками й борошном і розтоплений шоколад. Постійно мішати, варити крем на водяній бані до тих пір, поки він стане не дуже густий.

  3. Коли крем перестане густіти, слід поставити посудину, де він знаходиться, в прохолодну або холодну воду, продовжуючи помішувати крем, щоб зверху нього не утворилася плівка. Після цього крем слід накрити кришкою. Поставити в холодильник остигати.

  4. Остиглий шоколадний крем розлити по склянках і прикрасити зверху січеними горіхами.