Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий м'ясо осінь › Чилі кон карне
Чилі кон карне

Чилі кон карне

Бажана гостя, мексиканська кухня із нотками іспанських традицій уміє дивувати. Цього разу підкорювати нас буде страва Чилі кон карне (що з іспанської означає "чилі з м'ясом"). Набір продуктів незвичайний. Тут і гострота (перець чилі) і пікантна солодкість (шоколад) - набір кулінарних мексиканських особливостей. Наприклад, м'ясо й асорті з різних добавок і спецій давно стале і звичне поєднання, і може мінятися залежно від смакових переваг. Також, за бажанням, можна зменшити у страві гостроту. Вийде в міру гостро і збадьорююче. Обов'язково виділіть час на приготування страви мексиканської кухні!

Кількість порцій 4
Час приготування 180 хв

  1. 1. Яловичина — 700 г.
  2. 2. Прянощі (зіра, орегано, чілі мелений) — 1 ч. л.
  3. 3. Часник — 3 часточки
  4. 4. Квасоля червона у власному соку — 500 г.
  5. 5. Гіркий шоколад — 15 г.
  6. 6. Олія — 5 ст. л.
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Перець солодкий — 1/2 шт.
  9. 9. Помідори (консервовані) — 650 г.
  10. 10. Цукор — 25 г.
  11. 11. Лайм — 1 шт.
  12. 12. Перець чилі — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо (яловичину) порізати на дуже маленькі шматочки. Покласти в миску і ненадовго відкласти у сторону.

  2. У сковороді підігріти соняшникову олію. Узяти м'ясо і обсмажити. Готування яловичини повинне дійти від випарювання рідини до початку зарум'янювання.

  3. Перейти до прянощів і овочів. Орегано, перець чілі і зіру змішати в ступці і подрібнити.

  4. Овочі очистити і помити: часник, чилі, цибулю, болгарський перець. Нарізати кубиками і покласти в миску.

  5. Тим часом, обсмажене м'ясо перекласти в каструлю. У сковороду, де готувалося м'ясо всипати цибулю. Обсмажити до прозорості і підсипати інші овочі. Помішати все і готувати 3 хвилини. Засипати спеції.

  6. На слабкому вогні протушкувати суміш ще 3 хвилини. Готову овочеву суміш висипати в каструлю з м'ясом.

  7. Залити вміст каструлі консервованими томатами. Потім - 1/2 склянки окропу (можна замінити бульйоном). Посолити. Додати цукор і перемішати.

  8. Тушкувати 90 хвилин на слабенькому вогні. Після - засипати квасолю. В цей час розрізати лайм навпіл. Видавити з половинки сік. Влити в каструлю.

  9. Не забувати помішувати. Тушкувати, накривши кришкою, ще 30 хвилин. Шоколад (гіркий) поламати на шматочки і за 5 хвилин до готовності страви всипати в каструлю. Знову добре перемішати. Готово!