Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь сметана літо › Чорнослив у сметані
Чорнослив у сметані

Чорнослив у сметані

Чорнослив, фарширований волоським горіхом, у сметані – улюблений десерт, знайомий з дитинства. Корисні та дуже смачні ласощі. Протягом багатьох років ця страва нарівні з олів'є і оселедцем під шубою незмінно прикрашала новорічний святковий стіл. До того ж пропонований десерт – відмінний варіант ситного сніданку. Адже чорнослив куди корисніше цукерок. Якщо сухофрукт жорсткий, його необхідно запарювати близько 8-10 хвилин. Жирність сметани вибирайте на свій смак. Густа сметанна суміш зробить десерт більш повітряним і ніжним. Коричневий тростинний цукор додасть страві приємний карамельний смак. При подачі десерт можете прикрасити тертим шоколадом і гілочкою свіжої м'яти.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Сметана — 200 г.
  2. 2. Чорнослив — 20 шт.
  3. 3. Цукор — 50 г.
  4. 4. Волоські горіхи — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Чорнослив залити окропом хвилин на 5-7, щоб він розпарився і став м'яким.

  2. Потім воду злити, а кожний чорнослив злегка надрізати зверху і вставити в нього або половинку, або чверть волоського горіха.

  3. Міксером збити сметану з цукром, приблизно 5 хвилин.

  4. "Нафарширований" горіхами чорнослив викласти в креманки і залити його збитою сметаною. Креманки прибрати в холодильник на ніч.

  5. Волоські горіхи, які залишилися, подрібнити і посипати ними десерт перед подачею.