Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній східна › Чанахі в горщику
Чанахі в горщику

Чанахі в горщику

Пропонуємо приготувати "чанахі". Овочеву суміш будемо готувати в горщиках. Для запіканки прийнято використовувати баранину, але можна замінити іншим видом м'яса, наприклад, яловичиною (ми ж хочемо, низькокалорійну страву). Вважається, що їжа приготована в горщиках більш соковита і ароматна. А щоб верхній шар не підгорів, краще посипати "верхівку" цибулею (при готуванні вона дає сік). Використовувати горщики в кулінарії зручно: викласти інгредієнти і поставити готуватися в духовку. Під час запікання можна приготувати соус, і встигнути зайнятися сервіровкою столу. Подавати грузинську страву слід саме з соусом і зеленню.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Картопля — 7 шт.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. М'ясо — 600 г.
  4. 4. Квасоля (консервована) — 400 г.
  5. 5. Часник — 8 зубчиків
  6. 6. Морква — 2 шт.
  7. 7. Приправа (хмелі-сунелі) — за смаком
  8. 8. Лавровий лист — 4 шт.
  9. 9. Перець (чорний і духмяний) — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Зелень — пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати на середні шматочки. Умочити в суміш із перцю і солі. Обсмажити в сковороді.

  2. Очищену цибулю нарізати півкільцями. Викласти в горщики готове м'ясо, а зверху посипати цибулею. Потім зробити шар з квасолі у власному соку.

  3. Після квасолі послідує морква, нарізана брусками. Зверху покласти лавровий лист.

  4. Картоплю очистити. Крупно нарізати. Посипати сіллю і спеціями (хмелі-сунелі). Перемішати і викласти в горщик.

  5. Залити інгредієнти водою, покриваючи їх повністю. Додати горошину чорного і духмяного перцю.

  6. Прогріти духовку до 200ºС. Поставити горщики і готувати 60 хвилин. За цей час підготувати заправу для страви: часник пропустити через прес і змішати з січеною зеленню.