Торт до Хелловіну "Кладовище"
- 1. Вершки — 160 г.
- 2. Мед — 30 г.
- 3. Шоколад — 300 г.
- 4. Вершкове масло — 250 г.
- 5. Борошно — 600 г.
- 6. Пекарський порошок — 20 г.
- 7. Сода — 5 г.
- 8. Сіль — 3 г.
- 9. Мелена кориця — 10 г.
- 10. Мускатний горіх — 5 г.
- 11. Мелена гвоздика — 3 г.
- 12. Коричневий цукор — 380 г.
- 13. Яйце — 4 шт.
- 14. Кефір — 180 г.
- 15. Пюре із гарбуза — 290 г.
- 16. Імбир — 5 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
В одній мисці змішати борошно, пекарський порошок, соду, імбир, мускатний горіх та гвоздику. В іншій мисці збити міксером масло та цукор (2-3 хвилини). Додати яйця, збиваючи масу після кожного доданого яйця. Знизити швидкість збивання до найнижчої та почергово додавати до тіста суміш борошна та кефір невеликими порціями, починаючи та закінчуючи борошном.
Додати гарбузове пюре, збити до однорідної маси. Змастити вершковим маслом глибоку форму для випікання та викласти її пергаментним папером, котрий також змастити вершковим маслом та злегка присипати борошном. Вилити тісто в підготовлену форму.
Розігріти духовку до 180°С. Випікати до золотистого кольору близько 40 хвилин. перевірити на готовність зубочисткою. Дати охолонути у формі 15 хвилин, потім витягнути, зняти папір та дати охолонути повністю.
Викласти корж на тарілку або тацю, застелену папером для випікання. Приготувати шоколадну глазур. Для цього змішати вершки та мед в маленькій кастрюлі, довести тільки до кипіння і відразу зняти з вогню. Додати шоколад та перемішати до однорідної маси.
Залити корж теплою шоколадною глазур'ю. За допомогою невеликої лопаточки рівномірно розподілити глазур зверху коржа, даючи їй вільно стікати вниз по боках торта.
Дати торту просочитися за кімнатної температури чи в холодильнику, якщо торт був приготований заздалегідь. Перед подачею на стіл посадити на торт 6 шматочків хрустких "надгробків".