Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Торт "Прага"
Торт "Прага"

Торт "Прага"

Ще зовсім недавно мами готували до різних свят і посиденьок (а то й до дня народження, щоб віднести до школи пригостити однокласників) різні торти. Напевно одним з улюблених був Празький торт, або торт "Прага". Якщо цей торт асоціюється у вас з дуже приємними спогадами, і ви хочете самі радувати ним свою сім'ю, тоді ви звернулися за адресою. Адже що може бути краще, ніж старі, добрі і перевірені страви (у нашому випадку десерти ), які не змінюють свій смак з роками. Звичайно, набагато простіше купити торт "Прага" в магазині (їх там дуже багато), але хто знає, який він на смак, а головне - чи немає в ньому шкідливих добавок. А тут можна зробити все своїми руками, щоб показати, яка ви чудова господиня (або господар ).

Кількість порцій 1
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Масло вершкове — 40 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Какао-порошок — 20 г.
  5. 5. Яйця — 3 шт.
  6. 6. Молоко згущене — 120 г.
  7. 7. Вода — 20 г.
  8. 8. Ванілін — 3 г.
  9. 9. Патока крохмальна — 20 г.
  10. 10. Фруктова есенція — 2 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно сформувати тісто. Спекти бісквіт. Цукор поділити надвоє, білки відокремити від жовтків. Борошно, перемішати з какао. Вершкове масло трохи підтоплювати. Жовтки збити з першою частиною цукру. Збивати старанно і довго, щоб не залишилося жодного кришталика. Далі збивати білки до пишної піни, потім всипати в них цукор, знову збивати міксером до розчинення сахарози.

  2. Теперь перемішати збиті білки і жовтки. Далі покласти в суміш розм'якшене масло і борошно, просіяти з какао. Зробити тісто, щоб білки не осіли, і вилити його в круглу форму, застелену пергаментом. Розігріти духовку і відправити тісто туди на 30-45 хвилин. Готовий бісквіт охолодити у формі.

  3. В цей час готувати крем. Змішати воду з жовтком, додати згущене молоко. Поставити суміш на водяну баню і уварювати до сметанної консистенції, періодично помішувати. Після чого додати в суміш збите заздалегідь вершкове масло. Наприкінці всипати какао і збивати ще близько двох хвилин.

  4. Нагріти цукор з водою до утворення сиропу. В окремій мисці розігріти патоку і всипати її в сироп. Через кілька хвилин додати в нього фруктову ессенцію.

  5. Рівненько розрізати бісквіт поперек на три частини. Нижній і середній коржі просочити кремом. Верхній корж обмазати фруктовим джемом і обливати теплою глазур'ю.