Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь випічка яйця › Торт "Київський"
Торт "Київський"

Торт "Київський"

Нехай вас не лякає рецепт цього торту. Хоча, якщо чесно, його можна віднести до тих, які вимагають умілих рук, витрат часу та терпіння. Але це не повинно вас зупиняти. Навпаки, це стимул спробувати приготувати щось новеньке і незвичайне, щоб здивувати своїх гостей. Звичайно, всі знають і неодмінно чули про славний "Київський" торт. Багато людей його люблять за неповторний смак. Але, якщо ви спробуєте спекти його дома самостійно, ви переконаєтеся, що можна і вдома зробити торт не гірше, ніж ті, що купують. Цей торт стане справжньою прикрасою вашого столу, навіть якщо ви просто покликали друзів попити чаю і провести вечір за приємною бесідою.

Кількість порцій 15
Час приготування 130 хв

  1. 1. Горіхи кеш'ю — 220 г.
  2. 2. Борошно — 70 г.
  3. 3. Цукор — 300 г.
  4. 4. Сік лимонний — 1 ч. л.
  5. 5. Пудра цукрова — 75 г.
  6. 6. Цукор ванільний — 30 г.
  7. 7. Яйця — 8 шт.
  8. 8. Масло вершкове — 250 г.
  9. 9. Молоко — 200 мл.
  10. 10. Коньяк — 1,5 ст. л.
  11. 11. Згущене молоко — 2 ст. л.
  12. 12. Какао — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку горіхи кешью обсмажити на сухій сковороді до золотистого відтінку, потім порізати не дуже дрібно. Цукор змішати із борошном, додати горіхи. Потім потрібно збивати білки, додати до них лимонний сік тоді, коли з білків почне утворюватися м'яка піна. Потім поступово насипати ванільний цукор і цукрову пудру.

  2. Потім застелити харчовим папером дві форми. Викласти однакову кількість білкової маси у форми, розрівняти поверхню лопаткою і відправити у попередньо розігріту до 150°C духовку. Через дві години коржі потрібно вийняти з духовки та охолодити. Залишити коржі на чотири години, щоб їх верх трохи затвердів.

  3. Для приготування крему "Шарлот" потрібно молоко змішати з цукром і ванільним цукром, прогріти до повного розчинення цукру. В глибокій мисці збити жовтки з сіллю до гладкості, тонкою цівкою влити гаряче молоко, розмішувати суміш вінчиком. Перелити яєчно-молочну суміш у каструльку і варити крем на середньому вогні, постійно помішувати його. Після закипання має пройти 4-5 хвилин.

  4. Після того, як крем захолоне ввести коньяк. Потім масло збити в пишну піну в глибокій чаші і по ложці додавати заварну основу, збивати щоразу до повної однородності. Для приготування шоколадного крему потрібно масло збити в пишну піну з цукровою пудрою. Всипати какао, збити до однорідності. Додати згущене молоко і коньяк і ще раз збити до отримання гладкого крему.

  5. Після цього потрібно зібрати торт. На нижній корж викласти крем "Шарлот". Розрівняти крем лопаткою. Покласти наступний корж та нанести на нього шоколадний крем. Прибрати торт на 30 хвилин у холодильник.