Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви зима › Гречані млинці з бараниною та зеленню
Гречані млинці з бараниною та зеленню

Гречані млинці з бараниною та зеленню

Гречані млинці з бараниною та зеленню - це страва, яка відмінно впишеться у ваше меню. Баранина взагалі вважається дієтичним продуктом. Вона цінна завдяки своєму чималому вмісту білків, корисних речовин і мікроелементів. Крім того, гречані млинці з бараниною відмінно можуть урізноманітнити ваш масляний тиждень. Страва є дуже корисною, завдяки вмісту в ній безлічі продуктів, які цінуються своїми кулінарними і харчовими особливостями. Млинці на гречаному борошні виходять тоненькими і еластичними. Крім того, млинці відрізняються особливим ароматом і смаком. Завдяки наявності петрушки, чебрецю і руколи страва набуває особливого пікантного відтіноку. А часник додає стійкого смачного аромату страві.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. М'ясо (баранина) — 300 г.
  2. 2. Вершки — 50 мл.
  3. 3. Молоко — 200 мл.
  4. 4. Борошно гречане — 100 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 100 г.
  6. 6. Гірчиця діжонська — 15 г.
  7. 7. Масло вершкове — 50 г.
  8. 8. Олія — 50 мл.
  9. 9. Олія оливкова — 20 мл.
  10. 10. Петрушка — 10 г.
  11. 11. Рукола — 50 г.
  12. 12. Чебрець — 5 г.
  13. 13. Дріжджі сухі — 5 г.
  14. 14. Сіль — 5 г.
  15. 15. Зубчик часника — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати гречане борошно з теплою водою (125 мл.). Дріжджі розвести в столовій ложці теплого молока. Додати молоко з дріжджами в суміш гречаного борошна і води та залишити миску з сумішшю на півгодини в теплому місці.

  2. Через півгодини поставити на стіл миску з тістом з гречаного борошна. В другій ємності змішати молоко, воду, пшеничне борошно, розтоплене вершкове масло, сіль та яйця, після чого додати цю суміш в миску з гречаним тістом, добре збити масу та знову поставити в тепле місце.

  3. За цей час потрібно встигнути дрібно порізати баранину та обсмажити її на оливковій олії до напівготовності, щоб крові вже не було видно, але м'ясо залишалося злегка рожевим. Тоді додати дрібно нарізаний часник, перемішати та обсмажити разом з м'ясом до появи характерного часникового запаху. Потім влити вершки, додати столову ложку гірчиці, листки чебрецю та тушкувати, помішуючи, поки рідка частина помітно загусне. Тоді зняти м'ясо з вогню, всипати в нього дрібно посічену петрушку та крупно порізану рукколу. Посолити та поперчити, якщо потрібно.

  4. Наповнити готові млинці фаршем, загорнути за смаком та подавати, поки гарячі. Нагріти сковородку та, змащуючи її рослинною олією, смажити з підготованого тіста млинці - товщиною два-три міліметри.