Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви осінь › Гречка по-купецькому
Гречка по-купецькому

Гречка по-купецькому

Гречка по-купецькому - це чудова страва. Люди з давніх часів вирощували цю цінну та корисну культуру. За весь час існування слов'янської культури страв з гречки придумано чимало. Багато людей не дуже люблять гречку в чистому вигляді і тому готують цю цінну культуру і корисну по всі категоріям крупу вкрай рідко. Але приготувавши страву "гречка по-купецькому" вам дуже швидко захочеться приготувати цю страву ще багато, багато разів і у вас, завдяки нашому рецепту, залишаться тільки найяскравіші емоції і враження про гречку. Специфіка приготування цієї страви чимось нагадує плов. Тому сміливо беріться за її приготування і ви порадуєте своїх близьких смачним, ситим, а головне - корисним і повноцінним обідом.

Кількість порцій 3
Час приготування 80 хв

  1. 1. М'ясо (без кісток) — 400 г.
  2. 2. Крупа гречана — 210 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Зубчик часнику — 1 шт.
  6. 6. Лавровий лист — 1 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Вершкове масло — 80 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати м'ясо. Для цього слід нарізати невеликими кубиками, злегка обсмажити на сковорідці з олією. Потім долити трохи води, додати лавровий лист та протушкувати м'ясо під кришкою на маленькому вогні до готовності.

  2. Гречку перебрати, залити окропом хвилин на 5, потім воду злити. Окремо обсмажити дрібно порізану цибулю та моркву, натерту на тертці, додати до м'яса овочі та подрібнений часник, посолити, поперчити, додати гречку, долити гарячої води, щоб гречка була покритою на 2 см, довести до кипіння, потім накрити кришкою та томити на маленькому вогні, поки вся рідина не вбереться, а гречка не стане м'якою. Потім вогонь вимкнути, можна додати шматочок вершкового масла та перемішати.