Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь французька сніданок літо › Брізоль із яловичини
Брізоль із яловичини

Брізоль із яловичини

Брізоль - це дуже незвичайна і цікава страва, з французьким присмаком та історією. Ця страва названа так на честь способу її приготування. Брізоль з французької перекладається в буквальному сенсі, як "засмажений в яйці". Але з простим запеченим яйцем цю страву важко порівняти, так як це буде не зовсім правильно і справедливо. Адже, брізоль, якщо характеризувати коротко, то це оригінальна, самобутня і неймовірно смачна яєчно -м'ясна страва. Причому, приготувати брізоль можна з будь-якого фаршу або риби. Але наш брізоль буде з яловичого фаршу. У результаті виходить ідеальний варіант ситного і корисного обіду для всієї родини. До речі, таку страву, в якості гарячої закуски можна подати і до святкового столу.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Фарш із яловичини — 400 г.
  2. 2. Яєчний білок — 6 шт.
  3. 3. Майонез — 3 ст. л.
  4. 4. Кетчуп — 2 ст. л.
  5. 5. Часник — 1 зубчик
  6. 6. Солоні огірки — 2 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Фарш посолити, поперчити, додати білок 1 яйця, ретельно вимішати.

  2. Розділити фарш на 5 однакових за розміром кульок.

  3. Розстелити на столі харчову плівку, покласти кульку фаршу, розплющити руками в тонке коло діаметром приблизно 15 см.

  4. Яйце і маленьку щіпку солі збити виделкою.

  5. Перелити яйце на пласку тарілку. Зверху перевернути м'ясний млинець.

  6. На сковороді розігріти трохи соняшникової олії. Піднести тарілку з м'ясним млинцем до сковорідки, акуратно спустити на неї. Смажити 3-5 хвилин, поки яйце добре не схопиться.

  7. Обсмажити на зворотному боці протягом 3-5 хвилин. Таким же чином приготувати інші брізолі (всього виходить 5 штук).

  8. Готові брізолі складати як млинці (стопкою) на тарілку м'ясом вгору.

  9. Майонез перемішати з дрібно нарізаним часником. Змастити м'ясну сторону бризоля майонезом. Зверху трохи полити кетчупом.

  10. На половину млинця викласти огірок, порізаний тонкою соломкою. Другу половину загорнути і подавати гарячим.