Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній травневі свята літо › Борщ із чорносливом, квасолею і копченою грудинкою
Борщ із чорносливом, квасолею і копченою грудинкою

Борщ із чорносливом, квасолею і копченою грудинкою

Світ кулінарних рецептів такий обширний і багатогранний, що буквально кожен день з'являються все нові і нові рецепти, які дивують незвичайним міксом інгредієнтів. Але тим не менеш, не дивлячись на дуже незвичайні продукти в одній страві, все ж у кінцевому рахунку все дуже смачно. Так і з борщем із чорносливу, квасолі і грудинки. Спочатку може здатися, що чорнослив тут зовсім ні до чого. Але це тільки на перший погляд. Насправді сухофрукт надає особливого смаку всій страві, який навіть складно передати словами. Не кажучи вже про користь чорносливу для організму. Адже він багатий клітковиною і корисний для лікування серцево -судинних захворювань. Завдяки такій страві ви не тільки збагатитеся корисними речовинами, але і спробуєте щось нове, незвичайне.

Кількість порцій 4
Час приготування 100 хв

  1. 1. Курка — 300 г.
  2. 2. Селера — 0,3 стебла
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 0,3 шт.
  5. 5. Часник — 2 шт.
  6. 6. Цибуля червона — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — 10 г.
  8. 8. Лавровий лист — 1 шт.
  9. 9. Перець чорний горошком — 2 шт.
  10. 10. Помідори — 140 г.
  11. 11. Буряк — 250 г.
  12. 12. Чорнослив — 80 г.
  13. 13. Квасоля — 100 г.
  14. 14. Олія рослинна — 20 мл.
  15. 15. Капуста білокочанна — 150 г.
  16. 16. Сіль — за смаком
  17. 17. Грудинка свиняча копчена — 80 г.
  18. 18. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Викласти курку в каструлю, залити 2,5 л. води, додати сюди ж цибулину, моркву, стебло селери, поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь, додати стебла петрушки без листя, лавровий лист, чорний перець горошком. Варити протягом 2 годин на повільному вогні, знімаючи піну і жир.

  2. Буряк очистити від шкірки, нарізати тонкою соломкою. Таким же чином нарізати моркву і капусту. Червону цибулю нарізати тонкими півкільцями. Копчену грудинку нарізати дрібними кубиками.

  3. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, висипати грудинку, обсмажити до золотистої скоринки, після додати в сковороду цибулю, моркву і буряк, перемішати, тушкувати 20 хвилин, до м'якості овочів. Нарізати помідори дрібними шматочками, додати в сковороду. Чорнослив висипати сюди ж, перемішати, тушкувати 10-15 хвилин.

  4. У каструлю з бульйоном висипати грудинку зі сковороди, додати в бульйон овочі. Висипати капусту, варити 20-30 хвилин, після додати квасолю, варити 10 хвилин.

  5. Подрібнити петрушку, розчавити часник, додати це все в борщ. При подачі додати в тарілку сметану.