Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий європейська › Яловичий язик із грибним соусом
Яловичий язик із грибним соусом

Яловичий язик із грибним соусом

На жаль, рецептів приготування язика не так вже й багато. В основному, це заливні язики. Але навіть такий простий рецепт можна по-різному удосконалити і зробити його більш цікавим і навіть святковим. У цій страві яловичий язик сам по собі досить ситний. До того ж, соус до нього такий же - святковий. Біле вино додасть м'ясу соковитості та зробить його більш м'яким. Стало вже майже звичним - додавати вино до подібних страв. Такий яловичий язик точно зможе здивувати ваших гостей своєю незвичністю і вишуканістю, бо приготовлений під соусом язик - це цікаво, смачно і ситно. Та й виглядає страва дуже презентабельно, що цілком пояснює набір інгредієнтів.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яловичий язик — 1 шт.
  2. 2. Печериці — 300 г.
  3. 3. Вершки — 250 мл.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Масло вершкове — 100 мл.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Морква — 2 шт.
  9. 9. Біле вино — 150 мл.
  10. 10. Корінь селери — 1 шт.
  11. 11. Мука — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помити  язик та варити у кип'яченій воді, при цьому вкинути туди цибулю та моркву, коріння селери, петрушку. Потім посолити та поперчити воду.

  2. Після того, як язик буде готовий, зняти з нього шкіру під холодною водою та нарізати невеликими шматками.

  3. Нарізати цибулю та гриби, дрібно моркву та обсмажити на маслі з дрібкою солі. Овочі обсмажити разом.

  4. У міру готовності до овочів додати борошно та перемішати все. Влити біле вино в сковорідку та почекати, поки воно випарується. В останю чергу влити вершки до соусу та вкинути перець, чекати поки зможе загуснути. Після того, як соус буде готовий, полити ним язик.