Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь молоко › Банниця
Банниця

Банниця

Банниця - це традиційне блюдо болгарської кухні. Банниця є предметом традиційним і обов'язковим практично на всі болгарські свята, на Старий Новий рік і Масляну. Цей листковий пиріг із прісного тіста можна приготувати з різними начинками. Начинки використовують найрізноманітніші, кому що подобається: з цибулі-порею, з м'яса, зі шпинату, з яблук і з багато чого іншого. Але найпопулярніша банниця - з начинкою з бринзи і яєць. Чим тонше ви розкотите тісто, тим смачніше буде готовий пиріг. Правильно приготовлена банниця зверху буде хрусткою, а всередині - м'якою.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яйце куряче — 4 шт.
  2. 2. Молоко — 300 мл.
  3. 3. Тісто листкове — 500 г.
  4. 4. Масло вершкове — 50 г.
  5. 5. Сир бринза — 300 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розморозити тісто. Бринзу покласти в миску, виделкою розчавити на дрібні шматочки, додати до сиру 3 яйця, перемішати.

  2. Змастити форму маслом, покласти попередньо лист розкачаного тіста, змастити маслом зверху, викласти частину начинки, цю ж процедуру повторити для 6 листів тіста (зверху повинен бути лист тіста).

  3. Влити в миску 300 мл. молока, додати 1 яйце, ретельно перемішати до однорідної маси, залити зверху пиріг.

  4. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.