Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий літо › Банановий татін
Банановий татін

Банановий татін

Якщо вам сьогодні хочеться чогось цікавого, то пропонуємо спекти вам десерт банановий татін. Рецепт татіну прийшов до нас з французької кухні і зайняв почесне місце. Існує дуже цікава французька легенда походження пирога. І справді, процес приготування пирога дуже цікавий і незвичайний, так як запікається татін як би "навиворіт". До речі, скажемо вам по секрету, зараз дуже модно пекти такі перевернуті пироги, які і називаються татін. Ви залишитеся задоволені цими ароматними м'якими розплавленими бананами в карамелі. А як вони поєднуються разом з цією хрусткою скоринкою листкового тіста - просто неможливо встояти перед цією смакотою. Татін можна подавати зі збитими вершками, як варіант.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно — 230 г.
  2. 2. Банани — 4 шт.
  3. 3. Вершкове масло — 210 г.
  4. 4. Яєчний жовток — 1 шт.
  5. 5. Цукор — 75 г.
  6. 6. Вершки — 50 мл.
  7. 7. Холодна вода — 6 ст. л.
  8. 8. Сіль — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно з сіллю, яєчний жовток збити з холодною водою.

  2. У борошно з сіллю додати нарізане кубиками вершкове масло (160 г.) і збитий з водою жовток. Замісити тісто, поставити його на 30 хвилин у холодильник.

  3. Очищені банани нарізати кружечками і покласти у форму для запікання.

  4. На сковорідці розтопити 50 г. вершкового масла і 75 г. цукру. Довести карамель до кипіння, постійно помішуючи. Влити вершки і варити, помішуючи, 1 хвилину. Залити банани карамеллю.

  5. Розкачати тісто за розміром трохи більше, ніж форма для випікання. Накрити тістом банани, сформувати стінки пирога, загинаючи краї всередину.

  6. Поставити татін в розігріту до 200°C духовку. Випікати 20-25 хвилин.