Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь сир обід › Баклажани по-пармськи
Баклажани по-пармськи

Баклажани по-пармськи

Це класичний рецепт закуски, яку готують в два етапи - на пательні і в духовці. Багото сиру, томати та запечені баклажани - це так смачно, що просто неможливо втриматися від спокуси! В оригінальній версії приготування цієї закуски баклажани потрібно обсмажувати у великій кількості оливкової олії. Проте під впливом загальносвітової боротьби з калоріями, сучасні кухарі все частіше вдаються до маленьких хитрощів - обсмажують овочі на грилі. Інший секрет уу формі подачі. Для великої компанії гостей баклажани нарізають широкими пластинами вздовж. Якщо ж готувати цю страву порційно, краще різати кружечками. Баклажани по-пармськи чудово доповнюють м'ясо та рибу, хоча можуть бути і самостійною стравою.

Кількість порцій 3
Час приготування 60 хв

  1. 1. Баклажани — 2 шт.
  2. 2. Помідори стиглі — 800 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Базилік (свіже листя) — 2 ст. ложки
  5. 5. Сир моцарелла — 200 г.
  6. 6. Сир пармезан — 50 г.
  7. 7. Оливкова олія — 2 ст. ложки
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Орегано — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати баклажани, рясно посолити і дати постояти 20-30 хвилин. Потім добре помити холодною водою, просушити паперовим рушником  і обсмажити на сковороді-гриль з обох боків. Альтернативний варіант - обсмажити баклажани до м'якості на пательні з оливковою олією.

  2. Очистити томати від шкірочки (для цього роблять хрестоподібний надріз, обдають окропом і опускають у холодну воду). Нарізати кубиками. Порізати цибулю і пасерувати її на пательні з оливковою олією.

  3. Потім додати туди промите листя базиліка та нарізані томати. Посолити, поперчити і тушкувати до отримання однорідного соусу (приблизно 5-7 хвилин).

  4. Підготувати сири: моцареллу нарізати тонкими пластинами, пармезан дрібно натерти.

  5. На дно форми для запікання налити трохи томатного соусу, покласти шар баклажанів, зверху знову полити соусом. Посипати 1/3 частиною пармезану і покласти 1/3 частини моцарели. Злегка присипати орегано.

  6. Поставити форму у розігріту до 170°C духовку і випікати протягом 30 хвилин. Страва готова, коли сир розплавиться і почне пузиритися.