Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка другі страви › Запечений гарбуз і картопля з курячим філе
Запечений гарбуз і картопля з курячим філе

Запечений гарбуз і картопля з курячим філе

Можете сьогодні порадувати себе і своїх близьких цією прекрасною, смачною і ситною стравою із запеченого гарбуза і картоплі з курячим філе. Готується страва досить просто, але це не заважає їй бути дуже смачною і ситною, а найголовніше корисною. Гарбуз - надзвичайно корисний продукт. При зовсім невисокій калорійності вітамінів та поживних речовин у ній стільки, що вона прекрасно підходить для дієтичного харчування. Тому такою стравою ви не тільки вб'єте голод, а й принесете дуже велику користь організму. Дана страва вживається в якості самостійної, так як всі інгредієнти взаємно доповнюють один одного. Тут є і гарнір - картопля, і м'ясо - куряче філе. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 100 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Гарбуз — 400 г.
  3. 3. Куряче філе — 300 г.
  4. 4. Сир — 50 г.
  5. 5. Часник — 4 зубчика
  6. 6. Лимонний сік — 1 ст. л.
  7. 7. Приправа хмелі-сунелі — 1 ч. л.
  8. 8. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити гарбуз від шкірки і порізати досить великими шматочками.

  2. Картоплю почистити і порізати шматочками, трохи меншими ніж гарбуз.

  3. Потім почистити часник і порізати його тонкими пластинками.

  4. Змішати картоплю зі шматочками гарбуза. Додати 1 ст. л. соняшникової олії, хмелі-сунелі, сіль і перець. Все ретельно перемішати, щоб всі овочі покрилися спеціями та олією.

  5. Викласти овочі в форму для запікання рівномірним шаром, а зверху розкласти пластинки часнику.

  6. Форму для випікання загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 200°C духовку. Випікати протягом 30-50 хвилин до м'якості овочів.

  7. Філе необхідно порізати уздовж волокон на порційні пластинки і покласти його в миску.

  8. Додати в миску 1 ст. л. лимонного соку і 1 ст. л. соняшникової олії. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати і залишити маринуватися на 20 хвилин.

  9. Сир нарізати пластинками так, щоб їх кількість збігалась з кількістю шматочків філе.

  10. Коли філе замаринується, дістати з духовки форму з овочами і зверху розкласти пластинки філе. Потім знову обернути фольгою і повернути в духовку. Готувати приблизно 20-25 хвилин.

  11. Після чого повністю зняти фольгу, на філе розкласти пластинки сиру, і знову повернути в духовку на 5-10 хвилин до розплавлення сиру.

  12. На порцію подавати шматочок курячого філе на подушці з овочів.