Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви картопля вегетаріанські страви › Печена картопля із блакитним сиром
Печена картопля із блакитним сиром

Печена картопля із блакитним сиром

Ця страва цікава тим, що подавати її можна порціями, тобто можна зробити приблизну кількість таких половинок картоплі залежно від того, на скількох гостей ви розраховуєте. Невелика рекомендація: потрібно вибирати картоплю досить великих розмірів, щоб у підсумку виходили великі порції, якими гості зможуть вдосталь наїстися. Та й великі шматочки ефектніше виглядають на столі. Цю страву цілком можна подавати на святковий стіл, тому що вона має приємний і привабливий зовнішній вигляд. Ви можете викласти шматочки картоплі на листя салату, щоб надати ще більш привабливий вигляд страві і зробити її цікавою завдяки салату або овочам .

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Молоко — 450 мл.
  3. 3. Горіх мускатний — 5 г.
  4. 4. Сир із цвіллю — 50 г.
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 25 г.
  7. 7. Картопля — 800 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180°C градусів. Картоплю помити, розрізати на половинки. Викласти картоплю на деко, поставити в духовку і запікати близько 50 хвилин. Яйце збити. Потім дістати картоплю із духовки і трохи охолодити.

  2. Витягти ложкою м'якоть із картоплі і подрібнити її блендером до стану пюре. Додати до пюре вершкове масло, дрібно нарізаний сир, яйце, сіль, мускатний горіх. По трохи влити гаряче молоко і перемішати до однорідної консистенції.

  3. Кожну половинку картоплі наповнити сирною сумішшю. Поставити знову в духовку (бажано під гриль) на 15 хвилин, до золотистої скоринки. Дістати з духовки картоплю і подавати (2 половинки на порцію).