Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь борошно зима › Яблучний хліб із журавлиною
Яблучний хліб із журавлиною

Яблучний хліб із журавлиною

Хліб - це продукт номер один на столі. Здавна наші предки дуже цінували хліб, поважали. Не можна було навіть викидати крихти хліба, щоби не накликати на себе біду. У роки війни хліб цінувався ще більше. Тож наші бабусі та дідусі закликали цінувати хліб завжди. Так як у наш час у магазині можна купити все, що завгодно, стали з'являтися різні рецепти страв, які раніше були не відомі. Так і з яблучним хлібом із журавлиною. Солодкий хліб - це справа не нова, та проте його дуже люблять. Тому і ми пропонуємо вам рецепт, як смачно і швидко спекти хліб, щоб він порадував всю вашу сім'ю. З таким хлібом можна навіть пити чай або каву.

Кількість порцій 10
Час приготування 100 хв

  1. 1. Борошно — 400 г.
  2. 2. Вівсяні пластівці — 100 г.
  3. 3. Сушені яблука — 50 г.
  4. 4. Сушена журавлина — 200 г.
  5. 5. Молоко — 450 мл.
  6. 6. Яйця — 2 шт.
  7. 7. Цукор — 70 г.
  8. 8. Кориця — 1 ч. л.
  9. 9. Мед — 3 ст. л.
  10. 10. Вершкове масло — 50 г.
  11. 11. Розпушувач тіста — 1/4 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вівсяні пластівці залити 300 мл. молока. Залишити на 30 хвилин.

  2. Змішати цукор, корицю, просіяне борошно і розпушувач. Додати замочені вівсяні пластівці, сушену журавлину і дрібно нарізані сушені яблука. Все перемішати.

  3. У суміш додати мед, яйця, влити решту молока. Перемішати.

  4. Розігріти духовку до 180°C, форму для випікання змастити вершковим маслом і застелити пергаментним папером. Перелити тісто у форму для випікання.

  5. Випікати 1 годину, остудити.