Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Ягня карі
Ягня карі

Ягня карі

Ягня карі – неймовірно ароматна, ефектна і дуже смачна індійська страва. Ніжне, делікатне і корисне м'ясо під екзотичним соусом підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана. За рахунок додавання традиційних для Індії пряних спецій, таких як карі і коріандр, м'ясо набуває пікантну гостроту, властиву стравам індійської кухні. Успіх цієї страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати індійський довгастий басматі. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі називають «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.

Кількість порцій 2
Час приготування 25 хв

  1. 1. Баранина — 1 шт
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Консервовані помідори — 400 г
  4. 4. Рис — 1 ст.
  5. 5. Карі — 1 ст. л.
  6. 6. Оливкова олія — 1 ст. л.
  7. 7. Бульйонний кубик курячий — 1 шт.
  8. 8. Коріандр — 0,5 ч. л.
  9. 9. Перець чорний мелений — 5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити м'ясо ягняти, охолодити і нарізати  кубиками.

  2. Нагріти олію на великій сковороді на середньо-сильному вогні.

  3. Додати нарізану цибулю і обсмажувати близько 3 хвилин.

  4. Додати 1 ст. ложку порошку карі і обсмажувати ще хвилину.

  5. Додати помідори, м'ясо і курячий бульйон.

  6. Довести до кипіння і тушкувати, періодично помішуючи, близько 15 хвилин.

  7. Одночасно зварити рис відповідно до вказівок на упаковці.

  8. Приправити насінням коріандру і порошком карі.