Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська літо › Желіцький суп
Желіцький суп

Желіцький суп

Батьківщиною супу з незвичайною назвою Желіцький є Угорщина, а саме, її південно-західний регіон. Желіцький суп - жирний, насичений, дуже густий, адже готується він з 3-х сортів м'яса і нагадує м'ясну солянку. Це не просто суп, а справжня м'ясна розкіш, його смак вас приємно здивує, ви відчуєте весь шарм тушкованого м'яса. А найголовніше, що не потрібно варити бульйон. Суп, в якому м'ясо попередньо обсмажується, а не вариться в бульйоні, за смаком виходить більш насиченим і цікавішим. Зелень кладеться за бажанням, замість ріпчастої цибулі можна взяти цибулю-порей. Традиційно угорці подають Желіцький суп з засипкою з булочних кульок.

Кількість порцій 6
Час приготування 150 хв

  1. 1. Свинина — 150 г.
  2. 2. Телятина — 150 г.
  3. 3. Куряча печінка — 150 г.
  4. 4. Печериці — 100 г.
  5. 5. Корінь петрушки — 1 шт.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Сметана — 100 г.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  9. 9. М'ясний бульйон — 1,5 л.
  10. 10. Борошно — 2 ст. л.
  11. 11. Кріп — 1/2 пучка
  12. 12. Петрушка — 1/2 пучка
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Чорний мелений перець — за смаком
  15. 15. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Овочі очистити і промити. М'ясо і курячу печінку промити й нарізати скибочками.

  2. Цибулю дрібно нарізати. Моркву нарізати півкільцями.

  3. У каструлю з товстим дном влити олію, покласти цибулю, моркву і нарізаний корінь петрушки, смажити 4 хвилини.

  4. Покласти скибочки м'яса, посолити і поперчити. Влити трохи бульйону так, щоб м'ясо тушкувалось, а не варилося. Тушкувати до напівготовності.

  5. В кінці тушкування, коли рідина майже випариться, додати курячу печінку і промиті нарізані скибочками гриби. Додати борошно і перемішати.

  6. Покласти сметану і нарізану зелень кропу і петрушки. Влити бульйон, посолити, поперчити, довести до готовності.