Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська обід › Лісові ягоди в желе з шампанського
Лісові ягоди в желе з шампанського

Лісові ягоди в желе з шампанського

Спекотне літо – сезон стиглих фруктів і соковитих ягід. Часом від їх достатку нікуди подітися. Коли фантазія починає підводити, приготуйте ягідне желе. Повірте, це один з найкращих способів «утилізувати» ягоди, що залишилися на грядках. В результаті Вас чекає освіжаючий і п'янкий літній алкогольний десерт. Яскраво, насичено, пікантно. Буде, чим здивувати гостей. Можна зробити і дитячу версію желе. Для цього шампанське замініть свіжовичавленим апельсиновим соком або домашнім компотом. Діти будуть у захваті від такої смакоти. І наостанок порада: найкраще приготувати желе до вечора і відправити застигати в холодильник, щоб на ранок можна було без очікування насолодитися ароматним ягідним десертом.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Малина — 200 г
  2. 2. Чорниця — 200 г
  3. 3. Полуниця — 200 г
  4. 4. Шампанське — 600 мл
  5. 5. М'ята — 20 г
  6. 6. Цукрова пудра — 40 г
  7. 7. Желатин — 10 г
  8. 8. Морозиво — 200 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистіть і помийте всі ягоди (великі ягоди краще порізати на дольки), дрібно наріжте м'яту.

  2. Змішайте всі ягоди разом із порізаною м'ятою в одній ємності і засипте цукровою пудрою. Залиште ягоди з пудрою маринуватися на 20 хвилин.

  3. Замочіть желатин в холодній воді до розм'якшення.

  4. На невеликому вогні нагрійте 100 мл шампанського. Желатин потроху додавайте в розігріте шампанське, помішуючи лопаткою, до повного розчинення, після зніміть з плити.

  5. Розкладіть ягоди по склянках, в яких будете подавати десерт, і залийте їх шампанським желе, щоб воно покрило ягоди. Поставте все в холодильник на 3-4 години.

  6. Подавайте з кулькою морозива і листком м'яти.