Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо закуски осінь › Рулети з телятини під шоколадним соусом
Рулети з телятини під шоколадним соусом

Рулети з телятини під шоколадним соусом

Рулети із телятини під шоколадним соусом на перший погляд можуть здатися не дуже смачними. Варто зізнатися, так, ця страва на любителя. Але якщо ви не боїтеся експериментів на кухні, тоді це саме те, що вам потрібно. Тим більше, що така страва виглядає дуже презентабельно, і її можна подавати до святкового столу. Якщо ще перед подачею прикрасити овочами або зеленню, буде ще смачніше. Телятина досить корисна для нашого організму. Багато кулінарів цінують це м'ясо за легкість його приготування і ніжний смак. Телятина досить дієтична і при цьому дуже смачна. Також у ньому є вітаміни групи В, залізо, мідь і фосфор.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. М'ясо (телятина, без кісточки) — 850 г.
  2. 2. Цибуля порей — 15 г.
  3. 3. Хлібні крихти — 100 г.
  4. 4. Зубчик часнику — 2 шт.
  5. 5. Зелень петрушки — 20 г.
  6. 6. Вершкове масло — 30 г.
  7. 7. Оливкова олія — 30 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Сухе вино — 400 г.
  11. 11. Сушена вишня — 100 г.
  12. 12. Гіркий шоколад — 50 г.
  13. 13. Розмарин (гілочка) — 4 шт.
  14. 14. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  15. 15. Морква — 1 шт.
  16. 16. Лавровий лист — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати бульон. Для цього потрібно помити м'ясо (250 г.), покласти в кастрюлю та залити холодною водою (2 л.). Поставити кастрюлю на вогонь, довести до кипіння, зняти піну та зменшити вогонь. Моркву та ріпчатсту цибулю помити та почистити. Покласти овочі до кастрюлі та посолити бульйон. Варити 30-40 хвилин. з готового бульйону шумівкою витягнути моркву та цибулину - їх потрібно викинути. Також шумівкою витягнути м'ясо. І відкласти його для інших страв. Бульйон акуратно процідити через складену в 2-3 шари марлю.

  2. Потім приготувати соус. Для цього потрібно влити на сковорідку вино та бульйон (200 г.), додати 2 гілочки розмарину, довести до кипіння, уварити наполовину, розмарин витягнути. Додати вишню та розмарин, що залишився (тільки листочки), уварити ще наполовину, зняти з вогню, додати натертий шоколад, приправити сіллю та перцем, подрібнити блендером та залишити.

  3. Порей розрізати вздовж навпів, промити, обсушити. Вибрати міцні "смужки", покласти в касрюлю, залити окропом, поставити на маленький вогонь, томити 2-3 хвилини, витягнути та обсушити. Порей, що залишився, нарізати дрібно, обсмажити у вершковому маслі на невеликому вогні до м'якості, 5-7 хвилин. Листки петрушки подрібнити разом з часником, додати до порею, обсмажити 1 хвилину. Всипати хлібні крихти, обсмажити ще хвилину, зняти фарш з вогню.

  4. Телятину, що залишилася (600 г.) розрізати на чотири шматки й злегка їх відбити, як на відбивні. Далі шматки телятини натерти сіллю та перцем, покласти на плівку, закрити кількома шарами плівки та відбити до довщини 0,5 см. Викласти фарш на м'ясо, м'ясо на смужки порею: загонути в рулети, обв'язати шпагатом. Швидко обсмажити рулети в оливковій олії до золотистої скоринки, перекласти у форму, закрити фольгою та запікати в розігрітій до 180°С духовці 10-12 хвилин. Подавати, поливши шоколадним соусом.