Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська літо › Пиріг із чорницею
Пиріг із чорницею

Пиріг із чорницею

Цей пиріг із чорницею - саме той десерт, з яким приходять знайомитися сусіди один до одного в американських фільмах. Тому зараз у вас є всі можливості перенестися в одну із голлівудських мелодрам. Аби приготувати таку диво-смакоту, не потрібно багато грошей на продукти і витрат на час. Результат приємно здивує як вас, так і рідних і близьких. Чорниця не тільки зробить десерт дуже смачним, але й подбає про зір всіх тих, хто буде куштувати пиріг, адже ця ягода дуже корисна для очей. Пиріг з чорниці цілком може замінити святковий торт на вашому столі. А аромат десерту настільки стійкий, що ще довгий час у вашому будинку буде пахнути літом.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 130 г.
  2. 2. Сир кисломолочний — 100 г.
  3. 3. Вершкове масло — 100 г.
  4. 4. Мигдаль — 50 г.
  5. 5. Яйця — 5 шт.
  6. 6. Цукор — 100 г.
  7. 7. Ванільний цукор — 15 г.
  8. 8. Сметана 20% жирності — 300 г.
  9. 9. Чорниця — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На стіл просіяти борошно, додати мелений в блендері мигдаль, кисломолочний сир, дрібку солі і нарізане кубиками масло. Масло і сир повинні бути дуже холодними. Масло перед використанням можна покласти на 10 хв. в морозильну камеру. Все швидко посікти ножем до стану крупних крихт.

  2. В отриманій суміші зробити заглиблення, розбити туди яйце і швидко замісити однорідне, дуже ніжне тісто. Якщо тісто буде виходити занадто рідке – додати трохи борошна.

  3. На присипаному борошном столі розкачати тісто і з допомогою качалки (тісто намотати на качалку) викласти у форму, сформувати бортики. В тісті зробити проколи виделкою і покласти форму з тістом в морозильну камеру на 20-30 хв. Все потрібно робити дуже швидко, щоб частинки масла не встигли повністю розтанути.

  4. Тим часом зробити крем. Для цього в посудину викласти сметану, додати цукор, 4 жовтки і ванільний цукор. Все добре перемішати виделкою чи вінчиком, але не збивати. Потім крем вилити на охолоджене тісто.

  5. Рівномірно викласти чорницю. Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій до 180°С духовці на середньому ярусі, поки не загусне крем (приблизно 1 год).

  6. Спечений пиріг охолодити і подавати до столу. Пиріг з чорницею готовий.