Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо перші страви весна › Суп із баранини з горохом, фрикадельками і томатом
Суп із баранини з горохом, фрикадельками і томатом

Суп із баранини з горохом, фрикадельками і томатом

Це рецепт супу з азербайджанської кухні. Для супу доцільно використовувати лопаточну частину і грудинку. При замочуванні гороху на ніч, на стакан гороху в миску слід додати 1/2 чайної ложки соди. Завдяки цьому, будь-який горох розвариться. Не забудьте добре промити від соди горох і тільки після цього кидайте його в суп. Горох може викликати здуття живота, але щоб уникнути неприємних явищ в кишечнику, рекомендується додавати в суп багато дрібно нарізаного кропу. У фрикадельки можна додати сушену м'яту, це додасть супу специфічний аромат і смак. Під час готування страви важливо, щоб усі інгредієнти були свіжі та екологічно чисті.

Кількість порцій 4
Час приготування 240 хв

  1. 1. Баранина — 600 г.
  2. 2. Рис — 100 г.
  3. 3. Горох — 100 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  5. 5. Помідори — 300 г.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Яйце куряче — 1 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Зелень — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Горох замочити у воді на ніч. М'ясо відділити від кісток. Зварити бульйон з кісток.

  2. Процідити бульйон. Довести до кипіння, всипати горох, варити до готовності гороху, додати за смаком сіль.

  3. Відварити рис до напівготовності.

  4. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Додати до м'яса рис, сіль і перець, яйце, перемішати всі інгредієнти, зробити фрикадельки. Додати до супу.

  5. Цибулю нашаткувати, обсмажити на розігрітій сковороді з додаванням бульйону. Додати цибулю в суп. Варити 3 хвилини.

  6. Моркву натерти на тертці, додати в суп, варити протягом 5 хвилин.

  7. З помідорів зняти шкірку, додати в суп, варити 10 хвилин. Готовий суп при подачі прикрасити подрібненою зеленню.