Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо весна › Солодкий кхир
Солодкий кхир

Солодкий кхир

Індійська національна кухня славиться не тільки гострими м'ясними стравами, але й цікавими десертами. Кхир – одна з таких індійських солодощів, які представляють не що інше, як ароматний пудинг з рису, звареного на жирному молоці. Ласощі можна подавати відразу ж після приготування або дати охолонути – в будь-якому випадку виходить ну дуже смачно. А ще й корисно: кхир допоможе позбутися зайвої ваги. Завдяки додаванню пряних спецій, таких як шафран, кардамон, кориця, а також оригінальної прикраси у вигляді мигдальних пластівців кхир не тільки здобуває божественний аромат, але й дуже ефектний вигляд. Сміливо подавайте десерт до Вашого святкового столу: гостей не відірвете від цієї солодкої смакоти.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Рис — 50 г.
  2. 2. Молоко — 2 л.
  3. 3. Кардамон — 1 ч. л.
  4. 4. Лавровий лист — 2 шт.
  5. 5. Цукор — 100 г.
  6. 6. Пластівці мигдалю — 2 ст. л.
  7. 7. Кориця — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Добре промити рис і відкинути його на друшляк, щоб він підсох.

  2. Закип'ятити молоко в високій каструлі і залишити кипіти на повільному вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб молоко не пригоріло.

  3. Покласти в молоко рис і лавровий лист. Продовжувати розмішувати.

  4. Рис в молоці варити на середньому вогні, помішуючи, протягом 20 хв., поки він повністю не розвариться.

  5. Додати цукор, мигдаль і розмелені насіння кардамону.

  6. Через 5 хвилин зняти з вогню і посипати мигдальними пластівцями і корицею.