Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий грецька весна › Діп зі шпинату
Діп зі шпинату

Діп зі шпинату

Діп в буквальному розумінні слова з англійської означає "занурювати". Діп - це соус, який за консистенцією нагадує сметану. Але це не звичайний соус. Головна відмінність діпа від звичайних соусів полягає в способі його застосування - зазвичай соус поливають на їжу, але у випадку з діпом їжу занурюють в соус. Звідси і назва "dip", що значить занурювати, опускати. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати такий корисний і смачний діп зі шпинату. У такий соус можна вмочати чіпси, шматочки овочів, шматки м'яса, морепродукти, хліб, крекер в якості закуски перед основною стравою. Загалом діп найчастіше використовується для приправки їжі, яку їдять руками. До речі, найбільш поширені діпи в Америці та Китаї.

Кількість порцій 8
Час приготування 25 хв

  1. 1. Шпинат — 250 г.
  2. 2. Сметана — 180 г.
  3. 3. Майонез — 200 г.
  4. 4. Нарізаний кріп — 0,5 ч. л.
  5. 5. Нарізана зелена цибуля — 50 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити шпинат, процідити і добре віджати від зайвої рідини.

  2. Змішати сметану з майонезом, нарізаними кропом і цибулею, посолити. Додати дрібно нарізаний шпинат. Добре перемішати і поставити в холодильник на пару годин.

  3. Готовий, добре охолоджений діп подавати до крекерів або чіпсів.