Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий грецька весна › Соус із домашнього йогурту - цацикі
Соус із домашнього йогурту - цацикі

Соус із домашнього йогурту - цацикі

"Цацикі" відноситься до традиційних соусів грецької кухні. У Греції його готують з йогурту, свіжих огірків, часнику, солі і спецій. Завдяки наявності у складі натертого свіжого огірка, у соусу освіжаючий смак. Часник надає приємну, ненав'язливу гостроту, а кріп додає свою неповторну смакову нотку. Всі ці інгредієнти гармонійно поєднуються з основою соусу - домашнім йогуртом. І в якості поради з процесу приготування: замість винного оцту можна використовувати сік лимона. Якщо "Цацикі" перед вживанням поставити на кілька годин у холодильник, смак соусу тільки виграє: він стане більш насиченим.

Кількість порцій 1
Час приготування 15 хв

  1. 1. Довгий огірок — 1 шт.
  2. 2. Йогурт домашній — 500 г.
  3. 3. Часник — 4 зубчики
  4. 4. Оливкова олія — 2 ст. л.
  5. 5. Винний оцет — 1 ст. л.
  6. 6. Кріп — 20 г.
  7. 7. Оливки — для прикраси
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Огірок вимити, дрібно натерти. Щоб соус не вийшов рідким, обов'язково необхідно злити зайвий сік. Часник очистити, вимити, обсушити і дрібно порізати або пропустити через часниковий прес. Кріп вимити, обсушити. Кілька гілочок відкласти для прикраси.

  2. Зелень, яка залишилася, необхідно дрібно посікти. Змішати тертий огірок, подрібнений часник і кріп. Додати йогурт, оливкову олію і винний оцет, ретельно перемішати. Приправити сіллю і меленим перцем.

  3. Перед подачею на стіл соус охолодити, викласти в піали, прикрасити оливками і гілочками кропу. Цацикі подавати до столу зі злегка підсмаженим хлібом піта, порізаним на смужки, а також до страв із м'яса і птиці.