Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо американська новий рік весна › Шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем
Шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем

Шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем

«Шоколадний шоколад із шоколадом у шоколаді». Саме з такою тавтологічною фразою асоціюється даний десерт. Всім любителям шоколаду і всього, що з ним пов'язано, пропонуємо приготувати дивовижну смакоту – шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем. Поєднання шоколаду з апельсином – традиційна класика, перевірена часом. Ганаш являє собою суміш із шоколаду, вершків і розтопленого вершкового масла. Змішавши інгредієнти в різних пропорціях, Ви отримаєте різну консистенцію, що дозволяє використовувати ганаш як густий крем або ніжний шоколадний соус. Чим більше шоколаду, тим щільніше текстура ганаша. В даному випадку він служить цілком доречною прикрасою для мафінів.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 65 г.
  2. 2. Какао-порошок — 5 ч. л.
  3. 3. Розпушувач — 5 г.
  4. 4. Сода — 1 г.
  5. 5. Сіль — 1 г.
  6. 6. Кефір — 50 мл.
  7. 7. Цукор — 30 г.
  8. 8. Апельсин — 1 шт.
  9. 9. Есенція ванільна — 1 г.
  10. 10. Шоколад темний — 60 г.
  11. 11. Масло вершкове — 7 г.
  12. 12. Вершки 30% — 30 мл.
  13. 13. Конфітюр апельсиновий — 50 г.
  14. 14. М'ята свіжа — для прикраси
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C.

  2. У миску просіяти борошно і какао-порошок, а також розпушувач і соду. Всипати сіль.

  3. У другій мисці змішати кефір з цукром, влити заздалегідь розтоплене вершкове масло (охолоджене). Додати ванільну есенцію, 1 ч. л. апельсинової цедри і 30 мл. апельсинового соку. Перемішати ретельно всі компоненти.

  4. Змішати разом дві суміші з різних мисок, додати вже в загальну суміш 1 ст. л. подрібненого шоколаду. Викласти масу по формочках для кексів. Випікати протягом 25 хвилин.

  5. Для приготування ганаша, необхідно скласти в миску шматочки шоколаду, який залишився. Влити до шоколаду нагріті вершки, через 5 секунд, змішати, додати нарізане на шматочки вершкове масло. Накрити суміш харчовою плівкою, остудити.

  6. За допомогою кулінарного мішка, викласти трохи ганаша на кожен мафін. Прикрасити апельсиновим конфітюром і листочком м'яти.