Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо російська риба › Оселедець, запечений з картоплею
Оселедець, запечений з картоплею

Оселедець, запечений з картоплею

Запропонований рецепт оселедця, запеченого з картоплею – найпростіший спосіб зробити вишукану, смачну страву із наявного набору самих звичайних продуктів. Щоб цибуля стала менш відчутною у страві і не була такою хрусткою, можна попередньо обсмажити її в олії до напівготовності. Таким чином цибуля стане м'якою та ніжною. В якості заправки допускається використовувати не тільки молоко, але і нежирну сметану або вершки. Також можна присипати отриману страву подрібненими сухариками і скропити оливковою олією для появи рум'яної скоринки.

Кількість порцій 5
Час приготування 40 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Оселедець свіжий — 1 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Молоко — 200 мл.
  6. 6. Соняшникова олія — 50 г.
  7. 7. Борошно — 1 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Вершкове масло — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сковороду змастити вершковим маслом. Картоплю почистити, нарізати скибочками й укласти в сковороду.

  2. Свіжий оселедець почистити, прибрати нутрощі, розрізати рибу на невеликі шматочки, укласти поверх картоплі.

  3. Цибулю дрібно нарізати і посипати нею оселедець. Зверху присипати борошном і полити олією. Закрити сковороду кришкою і тушкувати на слабкому вогні 20 хвилин.

  4. Для заливки вилити в миску яйця. Додати до яєць молоко і злегка збити отриману суміш віночком.

  5. Отриману суміш вилити на вже готову картоплю з оселедцем. Тримати на вогні, поки вилита заливка не загусне і зверху не утвориться рум'яна скоринка. Посолити і поперчити за смаком.