Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо російська десерти весна › Щербет "Ностальгія"
Щербет "Ностальгія"

Щербет "Ностальгія"

Зі словом "щербет" (він же "сорбет" і "шербет") в кулінарному світі панує якась плутанина. Довідники стверджують, що це і прохолодний напій, і фруктове морозиво, і східна помадка. Але у тих, чиє дитинство пройшло в СРСР, в пам'яті спливе, швидше, солодка цукрова плиточка кремового кольору з вкрапленнями арахісу, куплена до чаю мамою чи бабусею. Якщо чесно, ми за цим "​​неправильним" ​​радянським щербетом іноді дуже сумуємо. Звичайно, його можна купити і в магазині, проте, скільки ми не пробували, він, хоч і смачний, але не той. І все-таки відчути той самий, заповітний, до болю знайомий смак можна - якщо приготувати щербет за домашнім рецептом.

Кількість порцій 6
Час приготування 140 хв

  1. 1. Цукор — 230 г
  2. 2. Згущене молоко — 120 г
  3. 3. Арахіс — 100 г
  4. 4. Ванільний цукор — 20 г
  5. 5. Сода — 1/4 ч.л.
  6. 6. Лимонна кислота — на кінчику ножа
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цукор висипте в каструлю, залийте 50 мл води.

  2. Влийте згущене молоко, все перемішайте і доведіть до кипіння.

  3. Зменшіть вогонь до слабкого і варіть масу, постійно помішуючи, близько 20 хвилин.

  4. Додайте ванільний цукор, перемішайте і продовжуйте варити ще приблизно 15 хвилин, до тих пір, поки помадка не набуде кремово-коричневого коліру.

  5. Потім ведіть в масу соду і лимонну кислоту, перемішайте і зніміть з вогню. Остудіть протягом 10-15 хвилин.

  6. Після цього збийте масу міксером до утворення дрібнокристаличної структури.

  7. Арахіс очистіть і злегка обсмажте на сухій сковороді. Введіть його в молочно-цукрову масу, як слід перемішайте.

  8. Форму (можна взяти будь-яку ємність, наприклад, пластиковий контейнер або форму для торта) вистелити подвійним шаром харчової плівки. Викладіть масу, розрівняйте її і добре утрамбуйте.

  9. Поставте масу в холодильник приблизно на 1 годину для застигання.

  10. Готовий щербет наріжте на шматочки бажаного розміру і подавайте з несолодким чаєм або кавою.