Сало солене в цибулевому лушпинні
Дуже старий і відомий рецепт соління сала. Після проварювання в цибулинні сало виглядає як копчене. Для даного рецепту рекомендують брати сало з м'ясними прошарками (грудинку), так як таке легке приварювання є оптимальною обробкою для м'яса. Лушпиння цибулі обов'язково попередньо промивають. Киплячий розсіл повинен повністю покривати шматки сала. Потрібно стежити за вогнем - розсіл не повинен сильно кипіти. Після того, як сало вийняли, і дали стекти розсолу його можна придавити пресом і залишити остигати. Потім звернув у фольгу, поміщають в морозильну камеру. Добре заморожене сало нарізають гострим ножем на тонкі пластинки і подають з чорним хлібом.
- 1. Сало свиняче — 500 г.
- 2. Лушпиння цибулеве — за смаком
- 3. Вода — 1 л.
- 4. Сіль — 1,5 ст. л.
- 5. Лавровий лист — за смаком
- 6. Часник — 1 шт.
- 7. Перець чорний горошком — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Викласти в каструлю лушпиння цибулі, висипати перець горошком, покласти лавровий лист і додати сіль. Залити водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, проварити 5 хвилин, більшу частину лушпиння витягнути з каструлі.
Сало нарізати середніми шматками, приблизно одного розміру. Довести до кипіння, варити 10-15 хвилин. Прибрати з вогню, залишити на 10 хвилин.
Викласти сало в миску, додати також в миску часник з каструлі, перемішати, остудити сало і потім поставити в холодильник, в морозильну камеру.