Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо індійська другі страви весна › Рис із тертим кокосом
Рис із тертим кокосом

Рис із тертим кокосом

Одним із основних інгредієнтів запропонованого рецепта є тертий кокос. М'якоть кокоса містить цілий ряд корисних для людського організму речовин, має здатність поліпшувати травлення і зір, підвищувати імунітет, відновлювати сили, перешкоджати виникненню серцево-судинних і онкологічних захворювань. Крім того, широко відомі протизапальна та антимікробна дії кокоса. Недарма жителі тропічних країн називають кокос "подарунком з небес". Із додаванням кокоса можна приготувати смачні, оригінальні страви, які, до того ж, дуже поживні. Рис із тертим кокосом - одна з таких страв.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Рис Басматі — 200 г.
  2. 2. Вода — 400 мл.
  3. 3. Тертий кокос — 100 г.
  4. 4. Родзинки — 2 ст. л.
  5. 5. Кориця — 1 паличка
  6. 6. Кунжут — 1 ст. л.
  7. 7. Гвоздика — 3 шт.
  8. 8. Оливкова олія — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Обсмажити кокос в олії протягом 1 хвилини на маленькому вогні. Додати кунжут, гвоздику і підсмажити все разом до золотистого кольору кокоса.

  2. У киплячу воду кинути рис і додати корицю, кокос, родзинки і сіль. Накрити кришкою і варити до готовності.

  3. Коли рис буде готовий, дати йому 5 хвилин постояти під кришкою.