Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо французька осінь › Маффіни з ревеню
Маффіни з ревеню

Маффіни з ревеню

Стебла ревеню дуже корисні, і готувати з них можна не тільки компот і варення. Шеф-кухар Ілля Сьомін пропонує спекти ніжні маффіни з ревеню з хрусткою цукровою скоринкою. А щоб отримати максимум користі і задоволення від десерту, доповнити їх ароматним джемом з ревеню і полуниці. Ідеальний варіант для дружнього або сімейного чаювання, а також для підняття настрою та імунітету.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Ревінь — 400г
  2. 2. Масло вершкове — 225г
  3. 3. Молоко — 60г
  4. 4. Цукор — 245г
  5. 5. Борошно пшеничне — 350г
  6. 6. Розпушувач — 7г
  7. 7. Яйця — 2шт
  8. 8. Вершки 33% жирності — 150мл
  9. 9. Полуниця свіжоморожена — 200г
  10. 10. Цукрова пудра — 15г
  11. 11. Цукор ванільний — 15г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготуйте тісто: збийте масло (125г) з цукром (100г) , введіть яйця та додайте молоко і нарізаний невеличкими шматочками ревінь (200г), всипте борошно (250г), розпушувач.

  2. Приготуйте штейзель: перетріть масло (100г) із борошном (100г), заздалегідь змішаним з цукром (85г).

  3. Викладіть тісто у порційні формочки, присипте штрейзелем.Випікайте півгодини при 175 градусах.

  4. Приготуйте джем для начинки: зробіть пюре із розмороженої полуниці, додайте цукор (60г) , додайте подрібнений рожевий перець, дайте закипіти та протримайте на вогні ще 5 хв, покладіть ревінь та ще трохи проваріть.

  5. Дайте джему та маффінам вистигнути. Збийте вершки з цукровою пудрою, додавши ванільний цукор. Маффіни розріжте по горизонталі, на зрізі змастіть джемом.