Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська гарнір осінь › Плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем
Плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем

Плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем

Плов - візитна картка узбецької кухні. При слові плов спливають асоціації смачного, ароматного рису, з шматочками соковитого м'яса і ароматних спецій. Але крім класичного варіанту плову можна приготувати не менш смачний і ароматний плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем. Виходить дуже поживне і оригінальне блюдо, яке чудово підійде для вегетаріанської кухні. Але цей плов не тільки дуже смачний, але і корисний, він рекомендований навіть при захворюваннях жовчного міхура і печінки. Це дуже смачне блюдо особливо сподобається тим, хто любить гранати і сміливу різноманітність у приготуванні звичних страв.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис басматі — 200 г.
  2. 2. Бульйон курячий — 300 мл.
  3. 3. Цибуля червона — 1 шт.
  4. 4. Курага — 50 г.
  5. 5. Фісташки — 50 г.
  6. 6. Гранат (зерна) — 50 г.
  7. 7. Чебрець свіжий — 50 г.
  8. 8. Cіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Масло вершкове — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  2. Масло розтопити в сотейнику на середньому вогні і обсмажити на ньому цибулю приблизно 4-5 хвилин.

  3. Додати в сотейник рис і обсмажити приблизно хвилину.

  4. Потім влити туди ж курячий бульйон і довести до кипіння. Накрити кришкою, зменшити вогонь і варити 15-20 хвилин.

  5. Нарізати невеликими шматочками курагу, фісташки, зерна граната, чебрець.

  6. Коли плов буде готовий, зняти з вогню і перемішати виделкою. Потім додати нарізані горіхи і сухофрукти, трохи посолити, поперчити за смаком і відразу подавати.